Crystalgrids

Artikel 1 van 5

Crystal grids

De laatste tijd voel ik me ontzettend aangetrokken tot Crystal grids. Crystal gids zijn kristalroosters die neergelegd worden in een bepaald patroon, en met een bepaalde intensie. Hiervan kan je op het internet allerlei verschillende patronen en voorbeelden vinden. In deze blogpost van Crystal child gaan we het hebben over het maken en neerleggen van een Crystal grid vanuit je intuïtie.

Ik ben veel gaan lezen en onderzoeken naar wat ik dacht nodig te hebben om deze te kunnen maken. In principe kan dit van alles zijn, van edelstenen tot mooie schelpjes, bloemen en takjes. Maar voor nu gaan we het natuurlijk hebben over de Crystal grids of kristalroosters. Ik noem ze persoonlijk liever Crystal Grids, omdat het net allemaal wat magischer klinkt in het Engels.

Het allerbelangrijkste is dat Crystal grids gemaakt worden om iets moois te manifesteren. Het is iets wat jij wilt neerzetten of wenst voor jezelf of iemand anders, en dit kan van alles zijn.

 

· Bescherming

· Geluk

 Vruchtbaarheid

· Liefde

 Gezondheid

· Voorspoed

· Zelfvertrouwen

· Healing

De Crystal grid die jij maakt moet voor jezelf goed voelen. Laat je leiden door je gevoel, je hart en je intuïtie.

 

Wat heb ik nodig ?

Je hebt in ieder geval wat grotere edelstenen nodig als hoofdsteen voor in het midden, en daarnaast zijn alle andere vormen en maten naar keuze welkom.

Voor de hoofdstenen kan je bijvoorbeeld gebruiken:

· Piramides van edelsteen

· Eivorm

· Hand-edelstenen

· Agaatschijven

· Obelix

· Merkabaster

· Edelstenen-dieren

· Edelstenen-torens

 

Voor de kleinere edelstenen kan je o.a de volgende edelstenen gebruiken:

· Kristalpuntjes

· Edelstenen kleinere dieren

· Edelstenen schijfjes

· Trommelsteentjes en de grotere trommelstenen

· Puntjes en brokjes

· Ruwe stenen

Eigenlijk zijn dus alle edelstenen bruikbaar, in elke vorm en maat die jij mooi en prettig vind om mee te werken.

Hoe begin je met het neerleggen van je Crystal Grid ?

 

Voorbereiding van een kristallegging:

 

Reinigen: Zorg dat je een ruimte kiest voor je grid die fijn voor jou voelt. Deze ruimte moet je eerst goed energetisch reinigen met bijv. Palo Santo of wierook. Zorg dat de ruimte na dit ritueel voor jou veilig, schoon en prettig aanvoelt.

 

Een mooi plekje uitzoeken: Zoek een mooie plek uit waar je de grid een tijdje en zolang als je wilt kan laten liggen. Het is handig als dit een centrale plek is waar je vaak lang loopt, zodat je de crystal grid goed kan zien. Je kan bijvoorbeeld de Crystal grid op je altaar plaatsen. Als ondergrond zijn er allerlei dingen te koop van mooie kleedjes tot aan gegraveerde houten grids met voorgedrukte rasters en met betekenissen. Voor nu houden we het bij de intuïtieve legging. Degene op de foto heb ik neer gelegd op een ronde afgezaagde boomstronk, iets wat ik magisch mooi vind. Het kan ook goed op een mooi bord of een schaal ,wees creatief en kies vooral wat bij jou past. Je kunt gaan beginnen als je de voor jouw juiste plaats en plek hebt gekozen.

 

Voorbereiding: Ga ontspannen beginnen aan het maken van een Crystal grid. Zorg dat je de volledige rust en concentratie hebt.

 

Zorg dat je heel goed geaard ben zodat je stevig en stabiel aan het werk kan. Daarnaast kan je bijvoorbeeld een meditatie of ademhaling oefening te doen.

 

Het is belangrijk je intentie duidelijk te hebben voor jezelf. Voel het en zie het alvast voor je. Je mag je intentie of wens ook op een papiertje schrijven, zodat je deze ernaast kan leggen. Leg je een intentie voor een persoon, dan kan je er bijvoorbeeld een foto naast zetten of in het midden plaatsen.

 

Start:

 

Je begint met het uitzoeken van een grote steen voor in het midden van je grid. Hierna mag je allerlei ander stenen er rondom neer leggen. Kleuren, vormen, maten en figuren maken niet uit, zolang je terwijl je met jouw stenen werkt dit maar met vertrouwen doet. Je intenties moeten zuiver zijn en je moet jezelf prettig en goed voelen bij het neerleggen van jouw intentie. Wees lekker creatief en geniet vooral van jouw proces.

Als hij af is kan je genieten van het moois dat je hebt gecreëerd! Kijk en loop er regelmatig langs, en je mag hem zolang laten liggen als je wil. Als aandenken en herinnering kan je er een foto van maken.

 

Liefde en licht,

Chantal

 

 

© 2018 - 2024 Crystal-Child | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel